Lani presenečenje sezone, letos pa je Aluminij zabredel: Gruborja menja trener brez izkušenj v 1. SNL

V 1. SNL je prišlo do spremembe na trenerski poziciji. Aluminij, ki je v lanski sezoni dobro igral in kazal znake stabilnosti, je v velikih težavah. Slobodan Grubor se je poslovil.

Uredništvo
7. december 2020, 4:17

Foto: Nogomania

Predzadnje mesto v 1. SNL je manj od pričakovanega. V Kidričevem že dlje časa iščejo in zaenkrat še niso našli poti iz brezna, v katerega so padli to sezono. Samo tri zmage na 16 tekmah pomenijo, da je Aluminij boljši le od zares skromne Gorice, ki je prišla iz druge lige. Po domačem porazu proti Muri pa je v Kidričevem prišlo do spremembe.

Poslovil se je hrvaški trener Slobodan Grubor. Zaključek leta je zanj tako slab, začetek pa je bil naravnost sijajen, Aluminij je po prvem delu lanske sezone zasedal drugo mesto v 1. SNL, uvrščen pa je bil tudi v polfinale pokala. 

"Ob koncu moje druge poti v Kidričevem se zahvaljujem vsem v klubu, ki so mi omogočili ponovno vrnitev na klop, da smo lahko z Nogometnim klubom Aluminij dokazali svoje dobro delo in s tem opravičili svoj prihod. Mislim, da sem v letu in pol dobro delal za klub in igralce. Ponosen sem na dosežke, katere smo ustvarili in so bili zgodovinski za Nogometni klub Aluminij," je ob slovesu dejal 52-letnik in se zahvalil sodelavcem ter klubu, ki je po njegovi oceni vidno napredoval, odkar se je vrnil vanj. 

Direktor Aluminija Borut Arlič se je zdaj že bivšemu trenerju zahvalil za opravljeno delo: "Slobodanu Gruborju se zahvaljujem za vso opravljeno delo v vseh letih v Kidričevem. Odločitev o razhodu je bila zelo težka, glede na delo, ki je bilo opravljeno. Kazala se je kvaliteta dela, žal pa smo prišli do točke, kjer Nogometni klub Aluminij potrebuje spremembo, čeprav se dobro zavedamo, da bo zelo težko ponoviti rezultate, ki jih je klub dosegel s Slobodanom Gruborje na čelu. Slobodanu Gruborju želimo vse dobro v njegovi nadaljnji karieri."

Slobodan Grubor je avtor zgodbe sezone v 1. SNL: Ko igralec malce opozori nase, je že biznis

Novi trener Aluminija je postal Oskar Drobne, nazadnje trener Radomelj. Drobne trenerskih izkušenj v prvi ligi nima, je pa kot igralec v 1. SNL odigral skoraj 200 tekem. Nosil je drese Maribora, Domžal, Gorice, Dravograda, Celja in Kopra.