Laporta: Cikla je konec, sprejel bom veliko pomembnih odločitev

Predsednik Barcelone Joan Laporta je letošnjo sezono označil kot konec cikla. Napovedal je velike spremembe, katalonski mediji že navajajo imena desetih igralcev, ki so na trgu.

Uredništvo
19. maj 2021, 1:14

Joan Laporta meni, da Barcelona potrebuje velik remont. (Foto: Getty Images)

V Barceloni se velike spremembe napovedujejo že dalj časa, zdaj pa jih je 'uradno' potrdil tudi glavni odločevalec v klubu, predsednik Joan Laporta. Laporta meni, da je Barcelona prišla do konca cikla, kar terja velike, pomembne in tudi zelo zahtevne odločitve.

"Povedal sem že, da bom letošnjo sezono sodil na podlagi rezultatov in predstav. Osvojili smo kraljevi pokal in to na smo ponosni, hitro smo izpadli iz lige prvakov, naslov španskega prvaka pa smo izgubili ne nerazumljiv način."


"Z mojega zornega kota je tako, da bom moral sprejeti veliko odločitev. S tem bom začel že naslednji teden. Ko se bodo zgodile, jih bomo komentirali. Trdo bomo morali garati, da bi sestavili konkurenčno ekipo za ligo prvakov in domače prvenstvo."

"Ko pravim, da je cikel končan, to pravim zato, ker mislim, da so spremembe nujne."

Spremembe gre pričakovati na trenerskem stolčku in v igralskem kadru, časnik Sport pa danes poroča, da naj bi deset igralcev že dobilo dovoljenje za odhod. To so Riqui Puig, Neto, Umtiti, Junior, Pjanic, Coutinho, Matheus, Griezmann, Braithwaite in Ousmane Dembele.