Laporta: Kupovali bomo, toda ne z denarjem

Predsednik Barcelone Joan Laporta je priznal, da to poletje 'normalnih' prestopov v Barceloni ne gre pričakovati. Katalonci bodo tarče lovili s ponujanjem svojih igralcev.

Uredništvo
17. junij 2021, 8:54

Joan Laporta bo skušal z izmenjavami igralcev ustrezno okrepiti moštvo. (Foto: Getty Images)

V španskih medijih je v zadnjih tednih krožilo veliko govoric o tem, kateri igralci bi v poletnem prestopnem roku utegnili okrepiti vrste Barcelone. Ker Barcelona denarja za drage nakupe nima, se je samo po sebi porajal pomislek o legitimnosti tovrstnih govoric, sploh upoštevajoč, da je bilo govora o pregrešno dragih nogometaših kova Matthijsa de Ligta, Aymerica Laporta ali pa Raheema Sterlinga.

Predsednik Barcelone Joan Laporta je v pogovoru za radijsko oddajo Gol priznal, da Barcelona poleti ne bo izvajala 'normalnih' prestopov, temveč da bo želene tarče lovila predvsem z menjavami – podobno kot lani v primeru Arthurja in Miralema Pjanića.

"Našli bomo formulo, s katero bomo zadostili finančnemu fair playu. Prišlo bo še več novih igralcev. To ne bodo normalni prestopi, vendar pa imamo željo, da bi izpeljali več izmenjav s klubi, ki imajo igralce, ki bi si jih mi želeli imeti v svojih vrstah," je povedal Laporta.

Kakor je v Barceloni relevantno novačenje novincev, je velik izziv poletnega prestopnega roka tudi iztržiti čim več denarja za igralce, ki jih klub ne potrebuje več. Španski mediji poročajo, da se v Barceloni trenutno najbolj intenzivno ukvarjajo s šesterico, ki je na prioritetnem seznamu za prodajo. Na njem so Matheus Fernandes, Martin Braithwaite, Junior Firpo, Neto, Miralem Pjanić in Samuel Umtiti, takoj za njima pa sta dva igralca, ki bi lahko prišla prav v tipu prestopov, kakršne je opisal Laporta – Sergi Roberto in Ousmane Dembele.

Omenjenima igralcema se pogodbi iztečeta leta 2022, ker sodita med bolje plačane igralce prvega moštva pa je v Barceloni bolj ali manj že sprejet konsenz, da lahko v primeru zadovoljive ponudbe zapustita klub.