Laporta je prekinil molk in stopil ob bok Perezu: Superliga je absolutno nujna!

Predsednik Barcelone Joan Laporta je prekinil molk, v katerega se je zavil vse od začetka vmes že propadlega projekta evropske superlige. Njegovo stališče predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu ne bo všeč.

Uredništvo
22. april 2021, 3:46

Joan Laporta meni, da je superliga nujna. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Kdo bi rekel, da je situacija v zvezi s stališčem do evropske superlige že naravnost paradoksalna. Angleški klubi, ki so v lasti tujih lastnikov, se za svoja dejanja opravičujejo in javno posipavajo s pepelom, trenutno pa sta dva od treh najmočnejših zagovornikov evropske superlige kluba, ki sta sicer v lasti prav tistih, ki superligi najbolj nasprotujejo – navijačev.

Po več dneh molka je spregovoril predsednik Barcelone Joan Laporta, katerega je predsednik UEFA Aleksander Čeferin v včerajšnjem intervjuju za 24ur celo vzel v bran in relativiziral njegovo vlogo pri snovanju evropske superlige.

Laporta je v pogovoru za katalonsko televizijsko postajo TV3 posredno odgovoril na vprašanje, zakaj Barcelona doslej še ni odstopila od projekta.

"Superliga je absolutna nuja. Podpiramo nacionalne lige in vsekakor se bomo pogovarjali z UEFA. Trenutno želimo biti previdni. Superliga je nujna, vendar pa bodo imeli zadnjo besedo naši člani."

"Veliki klubi veliko prispevajo k celotni industriji in to se mora odražati tudi v ekonomski participaciji," je povedal Laporta, ki je tako bolj ali manj zavzel stališče, ki ga v svojih javnih nastopih poudarja predsednik Reala iz Madrida Florentino Perez.

"Superliga bi morala biti atraktivno tekmovanje, ki bi temeljilo na športnih dosežkih. Pripravljeni smo za dialog z UEFA. Mislim, da se bomo lahko sporazumeli," je še dodal Laporta.