Laporta o aferi Negreira: Ničesar nimajo proti nam!

Predsednik Barcelone Joan Laporta odločno poudarja, da Barcelona v razvpiti aferi Negreira ni storila ničesar narobe. 'Želijo nas utopiti, v Barco bomo branili do zadnje kaplje krvi!'

Uredništvo
1. april 2023, 12:41

Joan Laporta (Foto: /)

Predsednik Barcelone Joan Laporta vse od izbruha afere Negreira trdno vztraja pri tem, da katalonski klub ni storil ničesar narobe, da gre za kampanjo omalovaževanja ugleda Barcelone ter da se bo klub pred obtožbami branil z vsemi sredstvi.

Primer preiskujejo špansko sodišče in UEFA, ki bi v primeru ugotovljenih nepravilnosti Barcelono lahko celo izključila iz evropskih klubskih tekmovanj, Laporta pa je v svojem govoru na kongresu organiziranih navijaških skupin Barcelone iz Andaluzije, Ceute in Melille izrazil prepričanje v to, da so obtožbe zoper Barcelone brez kakršne koli podlage.

"Ničesar nimajo proti nam in kar želijo storiti je to, da umažejo naš ugled in dostojanstvo. Za nami je 123 let vrednot, zvestobe, odgovornosti, poštenosti in fair playa. Tako v Barceloni razumemo nogomet, šport in življenje," je uvodoma povedal Laporta.

"Od vas pričakujem le to, da ostanemo enotni. Enotni pri držanju ščita, našega bistva in našega modela lastništva kluba. Barca mora vselej pripadati  svojim članom in navijačem po celem svetu."

"Njihova taktika je, da nas utopijo, stisnejo v kot in čakajo, dokler se ne bomo predali. Tega ne bomo dopustili. Jaz tega ne bom dovolil. Barco bomo branili do zadnje kaplje krvi," je še dodal Laporta.