Laporta o prostem agentu Messiju: Mirno, vse gre po načrtih

Lionel Messi je danes uradno brez kluba. Predsednik Barcelone Joan Laporta trdi, da rešuje stvari in da se vse odvija po načrtih.

Uredništvo
1. julij 2021, 8:31

Joan Laporta poudarja, da ni razloga za paniko. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Barceloni vlada izredno stanje. Lionelu Messiju, največjemu nogometašu v zgodovini kluba, se je opolnoči iztekla pogodba, kar pomeni, da je od danes naprej prvič po letu 2001 igralec brez pogodbe. Messi formalno ni več član Barcelone in navkljub ponavljajočemu se zatrjevanju, da bo z Barcelono podpisal novo pogodbo, med navijači katalonskega velikana vladata hudo nelagodje in negotovost, saj to zagotovo ni situacija, ki bi si jo v zadnjih letih lahko zamislil kdorkoli v klub in zunaj njega.

Predsednik Joan Laporta je včeraj gruči novinarjev na vprašanje o Messijevi prihodnosti podal zelo kratek odgovor oziroma komentar.

"Le mirno," je dejal Laporta, nekoliko bolj pa se je razgovoril kasneje v radijski oddaji El Transistor.

"Želimo, da Messi ostane in Messi želi ostati pri nas. Vse gre po načrtih, ostal nam je le še problem v povezavi s finančnim fair playem. Smo v procesu iskanja optimalne rešitve za obe strani," je povedal predsednik, ki se v tem času navkljub navidezni mirnosti igra z ognjem.

Barcelonski časnik Sport trdi, da sta Messi in Laporta sicer dogovorjena glede vseh temeljnih podrobnosti pogodbe, napoveduje pa celo, da naj bi sklenitev nove pogodbe klub uradno potrdil v prihodnjih dneh.