Laporta se bo sestal z morebitnim novim trenerjem Barcelone

Barcelonski časnik ARA poroča, da se bo predsednik Barcelone Joan Laporta v družbi direktorja kluba Mateuja Alemanyja sestal z morebitnim naslednikom Ronalda Koemana.

Uredništvo
16. maj 2021, 9:58

Joan Laporta se bo sestal s Xavijem Hernandezom. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Bosta Barcelona in Real iz Madrida v novo sezono krenila z novima trenerjema? Španski mediji danes poročajo, da naj bi trener Reala Zinedine Zidane igralce že obvestil, da po koncu sezone zapušča klub, negotova prihodnost pa čaka tudi trenerja Barcelone Ronalda Koemana, ki je zaradi slabših predstav moštva v prvenstvu izgubil kar nekaj dragocenih kreditov.

Trenutno je sicer še nemogoče napovedati, ali bo Koeman po koncu sezone ostal brez službe, vsekakor pa se v ozadju kuha marsikaj, saj se nad Koemanom ponovno dviguje senca legendarnega vezista Barcelone Xavija, ki se že celo večnost ponuja kot bodoči trener moštva.

Barcelonski časnik Ara poroča, da se bo Xavi naslednji teden vrnil v Barcelono, saj se je sezona v Katarju že končala, začetek priprav z Al Saddom pa naj bi se začel šele čez dva meseca. Ara trdi, da Xavija v Barceloni že v kratkem čaka zelo pomemben sestanek, in sicer naj bilo že dogovorjeno poslovno kosilo s predsednikom Barcelone Joanom Laporto in direktorjem kluba Mateujem Alemanyjem, ki bo poslej prvi operativec katalonskega velikana.

Namen sestanka je jasen. Laporta in Alemany bosta najbrž preverjala Xavijevo pripravljenost za prevzem vodenja moštva, velja pa dodati, da je Xavi nedavno podpisal novo pogodbo z Al Saddom, ki pa je vsebovala zelo pomembno klavzulo. Njegova pogodba je veljavna do leta 2023, a če se mu ponudi možnost prevzema vodenja Barcelone, jo lahko kadarkoli enostransko prekine.