Slovenski reprezentant zablestel v turškem prvenstvu

Lazarević zadel in zaplesal

Slovenski reprezentant Dejan Lazarević je v majici svojega Antalyasporja dosegel izjemen zadetek, ki ga je v svojem slogu proslavil s plesom.

Damjan Tratnik
27. september 2015, 8:48


Zadetek Dejana Lazarevića si lahko ogledate v akciji od 0:55 naprej.

Slovenski reprezentant Dejan Lazarević je na obračunu med Antalyasporjem in Sivasporjem (1:1) dosegel enega najlepših zadetkov prvenstvenega kroga v Turčiji, ki ga je dosegel po izvrstni samostojni akciji in mojstrskem strelu iz več kot 20 metrov. Njegova ekipa trenutno na lestvici zaseda visoko peto mesto, kar je upoštevajoč dejstvo, da je bil Antalyaspor še lani drugoligaš, velik uspeh.

Ta konec tedna je bil v Turčiji sicer v središču zanimanja veliki mestni derbi med Bešiktašem in Fenerbahčejem, na katerem je s 3:2 slavil prvi in Fenerju zadal prvi prvenstveni poraz v sezoni. Blestel je nemški zvezdnik Mario Gomez, ki je dosegel dva zadetka, na obračunu številnih znanih imen svetovnega nogometa pa sta padla kar dva avtogola, ki sta ju dosegla Simon Kjaer v majici Fenerbahčeja in Duško Tošić v majici Bešiktaša. Med strelce se je vpisal tudi nizozemski superzvezdnik Robin Van Persie, ki pa ni mogel preprečiti poraza svojega moštva.

Po šestih krogih vodi Bešiktaš s 13 točkami, kolikor jih je zbral tudi do tega kroga vodilni Fenerbahče. Tretji velikan turškega nogometa Galatasaray zaseda četrto mesto z dvema točkama zaostanka za mestnima tekmecema.