Lažna skupina smrti: Portugalska, Francija in Nemčija so se poslovile že v osmini finala

Ekipe iz t.i. skupine smrti skupinskega dela evropskega prvenstva so v izločilnih bojih doživele hladen tuš. Vse tri so izpadle že v osmini finala!

Uredništvo
29. junij 2021, 9:15

Nemčija je že na drugem zaporednem velikem turnirju doživela veliko razočaranje. (Foto: Getty Images)

Obračuni osmine finala evropskega prvenstva so precej zredčili skupino reprezentanc, ki so pred pričetkom prvenstva sodile v krog favoritov za naslov. Poslovili so se Francozi, Portugalci, Nemci in Nizozemci, zanimivo pa je, da so izpadle vse tri ekipe, ki so se za preboj v osmino finala borile v t.i. skupini smrti.

Žreb je v isto skupino uvrstil aktualne svetovne prvake Francoze, aktualne evropske prvake Portugalce ter najuspešnejšo evropsko reprezentanco vseh časov, zato ne preseneča, da je vsak obračun omenjenih reprezentanc med seboj malodane štel za biti ali ne biti.

Na koncu se je izkazalo, da je bil ves pomp okoli omenjene skupine odveč. Prva je v osmini finala izpadla Portugalska, ki je morala priznati premoč Belgiji, druga se je včeraj po izvajanju enajstmetrovk poslovila Francija, danes pa je s prvenstvom zaključila tudi Nemčija, ki je z 0:2 izgubila proti Angliji.

Nemčija je v enem najslabših obdobij svoje reprezentančne zgodovine, saj je že pred tremi leti na svetovnem prvenstvu v Rusiji izpadla v skupinskem delu tekmovanja.