Leeds je v igri za znano trenersko ime, toda to ne bo Patrick Vieira, ki očitno odhaja v Ligue 1

Prvoligaš iz Yorkshira bo delo najverjetneje ponudil Nemcu, ki ima že kar nekaj izkušenj z vodenjem ekip v angleškem Championshipu. Vieiro pa vleče v Francijo.

Uredništvo
1. julij 2023

Daniel Farke je tik pred tem, da se vrne v angleški nogomet in prevzame Leeds United. (Foto: Getty Images)

V zadnjih dneh se je zdelo, da je Patrick Vieira le še streljal oddaljen od trenerske klopi Leeds Uniteda, ki bo v novi sezoni nastopal v angleški drugoligaški konkurenci. Potem pa se je vmešal Strasbourg, ki je zdaj v lastništvu Todda Boehlyja, ki obvladuje tudi londonski Chelsea. Zdaj je legendarni nekdanji vezist bližje trenerski klopi omenjenega francoskega prvoligaša. Leeds pa je tudi že našel alternativo.

Zdaj je prvi kandidat nemški strokovnjak Daniel Farke, ki je nazadnje vodil Borussio iz Monchengladbacha, še pred tem je bil kratek čas pri ruskemu Krasnodarju, najbolje pa je poznan po epizodi na klopi Norwicha. V klubu iz Norfolka je preživel plodna štiri leta, kjer je ekipo dvakrat popeljal v Premier League in se ob tem izkazal kot zanimiv trener, ki vselej rad stavi na zelo atraktivno različico nogometa.

Velja sicer dodati, da niti Leeds, niti Strasbourg, novih trenerjev še nista potrdila. Vieira je nekoč v Franciji že deloval, med letoma 2018 in 2020 je vodil Nice, izkušnje pa ima tudi iz lige MLS, kjer je poveljeval New York Cityju. Prve trenerske korake je nekdanji vezist prehodil pri mladinski akademiji Manchester Cityja in je trenutno prost, kot igralec se je najbolj proslavil pri londonskem velikanu Arsenalu.