Legendarni Wenger je opazil: Manchester City je letos ranljiv, Arsenal bi to moral izkoristiti

Nekdanji dolgoletni trener Arsenala meni, da aktualni prvaki v tekoči sezoni niso tako dominantni kot v preteklosti, slabosti je opazil predvsem v zvezni vrsti.

Uredništvo
16. september 2023

Arsene Wenger (Foto: Getty Images)

Arsenal je v prejšnji sezoni presenetil, ko je bil dolgo časa na vrhu lestvice elitne Premier League in končal na 2. mestu (za Manchester Cityjem). Tudi letos so topničarji eni od favoritov za naslov, o tem pa so novinarji povprašali tudi legendarnega Arsena Wengerja. Dolgoletni trener Arsenala meni, da City letos ne bo tako dominanten kot v preteklih letih. Kje tiči razlog? V zvezni vrsti.  

“Možnosti Arsenala za naslov prvaka? Manchester City je za dlje časa izgubil De Bruyna, letos so prodali Ilkaya Gündogana in oba sta bila zelo pomembna za njihovo ekipo. Še vedno so izvrstni, to seveda drži, je pa to lahko priložnost, ki bi jo moral Arsenal letos izkoristiti.” Po prvih štirih krogih nove sezone je City na vrhu lestvice, doslej je nanizal štiri zaporedne zmage.  

Arsenal se ta hip nahaja na četrtem mestu, vknjižili so tri zmage in en remi (Fulham, 2:2). Jutri bo Arsenal gostoval pri Evertonu, potem pa se bodo osredotočili na ligo prvakov. Tam bodo Londončani gostitelji, na njihov Emirates stadion prihaja nizozemski prvoligaš PSV iz Eindhovna. Arsenal že vrsto let čaka na novo uspešno sezono v ligi prvakov in zdi se, da so letos zopet na pravi poti.