Legendarno: Cristiano Ronaldo je najboljši reprezentančni strelec vseh časov

Cristiano Ronaldo je včeraj z dvema poznima zadetkoma Portugalski priigral zmago proti Irski, hkrati pa je postal najboljši reprezentančni strelec v zgodovini nogometa.

Uredništvo
2. september 2021, 8:37

Cristiano Ronaldo je za Portugalsko zabil neverjetnih 111 golov. (Foto: /)

Cristiano Ronaldo je igralec neštetih mejnikov, včeraj pa mu je uspel takšen, ki je tudi vseh priznanj in rekord vajenega Portugalca spravil v delirij. Ronaldo je namreč postal najboljši reprezentančni strelec v zgodovini nogometa, saj je proti Irski dosegel svoj 110. in 111. zadetek za Portugalsko in se tako odlepil od Iranca Alija Daeija, čigar rekord je izenačil na evropskem prvenstvu.

"Od vseh rekordov, ki sem jih podrl v svoji karieri – in bilo jih je kar nekaj – ima ta zelo posebno mesto. To je dosežek, na katerega sem resnično ponosen,"  je na Instagramu zapisal legendarni golgeter, ki je veščino zabijanja zadetkov spravil na raven, kakršno je pred njim razvila le peščica nogometašev.

Ronaldo je na tekmi proti Irski odigral svojo 180. tekmo v majici portugalske reprezentance, s čimer je izenačil dosežek Španca Sergia Ramosa, ki velja za evropskega rekorderja po številu nastopov v majici izbrane vrste. Zdaj Ronalda čaka lov na svetovni rekord, ki je prav tako na dosegu roke – FIFA je rekord to poletje priznala Malezijcu Sohu Chinu Annu, ki je med letoma 1969 in 1984 za reprezentanco te azijske države zbral 195 nastopov.

Kako je Ronaldo zabijal gole za Portugalsko?

33 – kvalifikacije za svetovno prvenstvo
31 – kvalifikacije za evropsko prvenstvo
19 – prijateljske tekme
14 – evropska prvenstva
7 – svetovna prvenstva
5 – liga narodov
2- pokal konfederacij.