Legendi se sprašujeta: Čemu je United kupil Van de Beeka?

Nizozemec Donny van de Beek je pri Unitedu obsedel na rezervni klopi, s čimer so se še okrepili pomisleki, ki so zrasli že takoj po potrditvi njegovega prihoda. Ali United van de Beeka sploh potrebuje?

Uredništvo
25. oktober 2020, 10:46

Donny van de Beek pri Manchester Unitedu še nima jasne vloge. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Donny van de Beek je bil prestižen poletni nakup Manchester Uniteda, ki pa je že takoj zbujal vprašanja o tem, kakšno vlogo bo Nizozemec igral v srednji vrsti rdečih vragov. Ta je namreč precej dobro zasedena z igralci kot so Bruno Fernandes, Paul Pogba, Scott McTominay, Fred ali Nemanja Matić, že uvodni krogi nove sezone pa so pokazali, da tudi trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nima odgovora na to vprašanje.

Van de Beek je vse štiri tekme začel kot rezervist, po remiju proti Chelseaju pa sta se o smotrnosti in potrebi njegovega nakupa na glas spraševala dve Unitedovi legendi Patrice Evra in Gary Neville.

"Nič nimam proti fantu, toda mi lahko kdo razloži, zakaj ga je United sploh kupil? Vsako tekmo spremlja s tribun. Resnica je, da ga United ne potrebuje," je za Sky povedal Francoz, podobnega mnenja pa je tudi Neville.

"Obravnava van de Beeka po njegovem nakupu je zelo misteriozna. Ne zdi se kot igralec, ki bi bil v načrtih trenerja oziroma ki bi ga trener sploh želel. To je meni osebno pravi misterij. Dlje kot ne bo igral, dlje ko ne bo niti vstopil v igro, bolj bomo razmišljali v slogu 'zanj so dali 40 milijonov funtov, pa sploh ni vreden mesta v moštvu'. Zagotovo se tudi van de Beek v tem trenutku sprašuje, kaj sploh počne tukaj," je povedal Neville.