Leipzig vse stavi na Benjamina Šeška: Timo Werner se ne bo vrnil nazaj

Tottenham in Leipzig sta se dogovorila za podaljšanje posoje nemškega napadalca Tima Wernerja, ki bo tako tudi v sezoni 2024/25 član angleškega moštva.

Uredništvo
29. maj 2024

Timo Werner (Foto: Getty Images)

Leipzig je prejšnjo sezono začel s kvartetom napadalcev, ki so imeli z izjemo Loisa Opendaja v očeh trenerja Marca Roseja precej identičen status. Bitka za drugo mesto ob odličnemu Belgijcu je potekala med Benjaminom Šeškom, Timom Wernerjem in Youssefom Poulsenom, predvsem drugi del sezone pa je zelo jasno nakazal na to, da prihodnost Leipzigovega napada temelji na sijajni navezi med Opendo in Šeškom.

Poulsen ni sposoben slediti ritmu obeh zvezdnikov, že prej pa je iz igre odpadel Timo Werner, ki se je pozimi preselil na posojo v Tottenham, pri katerem bo igral tudi v prihodnji sezoni.

Oba kluba sta se namreč dogovorila za podaljšanje posoje, dogovor pa vključuje tudi klavzulo, po kateri bo imel Tottenham možnost, da ga po koncu naslednje sezone odkupi za 10 milijonov evrov.

Werner se je izkazal za dobrodošlo okrepitev, saj je na 12 nastopih v Premier League dosegel dva zadetka in prispeval še tri asistence.