Leonardo je začel pogajanja s tremi največjimi klubskimi zvezdami

Športni direktor Paris Saint Germaina Leonardo je priznal, da je klubu pričel pogovore s tremi superzvezdniki, s katerimi želi PSG obnoviti sodelovanje. Dotaknil se je tudi usode trenerja Thomasa Tuchla.

Uredništvo
10. november 2020, 3:25

Foto: Getty Images

Kakšna bo bližnja prihodnost francoskega velikana Paris Saint Germaina? To je vprašanje, ki si ga danes v Franciji zastavljajo vse pogosteje, saj je v trenutni situaciji težko oceniti, ali bo PSG še naprej sledil najvišjim ciljem in za uresničitev le-teh namenjal tako zajetne količine denarja kot doslej. Minuli prestopni rok je nakazal na to, da tudi bogati francoski klub ni imun na trenutno finančno negotovost v nogometu, še bolj pomembni pa bodo prihodnji tedni oziroma meseci, ko bodo v klubu preverjali zvestobo in angažiranost treh največjih in najbolje plačanih igralcev v klubu – Neymarja, Kyliana Mbappeja in Angela Di Marie.

Omenjeni trio, za katerega je PSG v obliki odškodnin plačal skoraj pol milijarde evrov, prihaja v nepredvidljivo pogodbeno obdobje, v katerem se stvari hitro lahko zalomijo. Mbappeju in Neymarju se pogodbi iztečeta leta 2022, pri čemer naj bi se prvi močno nagibal k odhodu, pri drugemu pa je vprašanje, ali mu bo PSG še plačeval tako zajetno plačo, saj je treba upoštevati, da so v Franciji davki na visoke prejemke še naprej najvišji med vsemi najmočnejšimi prvenstvi v Evropi.

Še hitreje bo moral PSG ukrepati v primeru Angela di Marie, kateremu se pogodba izteče že po koncu letošnje sezone.

"Pričeli smo se pogovarjati z vsemi, ki prihajajo v zaključno fazo svojih pogodb. Mislim, da se bodo v naslednjih tednih stvari pričele odvijati precej hitreje," je povedal Leonardo.

Leonardo se je dotaknil tudi usode trenerja Thomasa Tuchla in navkljub spodrsljajem v ligi prvakov zatrdil, da PSG ne išče novega trenerja.

"Takšne stvari se v športu dogajajo. Pogovorili smo se in situacija je povsem jasna. Dejstvo pa je, da interno nikoli nismo razmišljali o tem, da bi ga odstavili. Nikoli nismo klicali nobenega drugega trenerja," je dodal Leonardo.