Levski je predstavil novega lastnika, ki obljublja sanje: V 36 mesecih bomo vložili 250 milijonov dolarjev

Levski iz Sofije, nekdanji klub slovenskega trenerja Slaviše Stojanovića, ima novega lastnika. To je komaj 31-letni Anglež Joseph Dixon, ki je danes svoj projekt predstavil z megalomanskimi obljubami.

Uredništvo
10. junij 2021, 4:29

Joseph Dixon je novi lastnik Levskega iz Sofije. (Foto: /)

Bolgarski velikan Levski iz Sofije ima za seboj eno najbolj poraznih sezon v svoji zgodovini, saj je pod težo neobvladljivih dolgov v rednem delu sezone zasedel šele deveto mesto na lestvici. V kritičnih časih za klub je moštvo vodil nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, ki je tako že drugič sedel na klop padlega velikana iz Sofije, po koncu sezone pa so se v Levskem zgodile velike spremembe, ki jih nekateri pričakujejo z veliko skepso, drugi pa z velikim zanosom.

Klub je prevzel komaj 31-letni britanski poslovnež Joseph Dixon, ki trdi, da se projekta loteva s finančno podporo ameriškega kapitala, danes pa je na predstavitveni tiskovni konferenci govoril o številkah in projektih, ki so za bolgarski nogometni prostor povsem nepredstavljive.

Dixona je v Levski pripeljal nekdanji bolgarski reprezentant Blagoy Georgiev, pogajanja za prevzem pa so trajala približno šest mesecev. Dixon je danes zatrdil, da v klub prihaja z naslednjim projektom: zgradil bo nov stadion, ob njem velik nakupovalni center, v 36 mesecih pa bo skupaj s svojimi ameriškimi poslovnimi botri v projekt investiral kar 250 milijonov dolarjev.

Dixon bo mesto trenerja zaupal v Bolgariji priznanemu strokovnjaku Stanimirju Stoilovu, cilj pa je zgraditi konkurenčen in poslovno vzdržen nogometni klub.

"To je dolgoročna investicija, ki je namenjena temu, da se bo klub vzdrževal sam. Ne glede na to, ali bom lastnik jaz ali kdo drug. Imam dobre poslovne povezave v ZDA, ki izvirajo iz mojih prejšnjih projektov. Moji partnerji so v Bolgarijo pripravljeni investirati veliko denarja, jaz pa bom predstavljal njihove interese,
" je povedal Dixon, ki je odgovoril tudi skeptikom.

"Če mislite, da sem prevarant, mi povejte, kaj potemtakem delam tukaj? Ta klub je na robu bankrota. Povsem razumem skrbi, mislim pa, da bodo dejanja govorila več kot besede."

"To je ena redkih tiskovnih konferenc, na katerih bom prisoten. Investicije so vedno tvegane. Govorimo o 250 milijonih. Če mislite, da je takšna investicija v Bolgarijo lahko povsem brez tveganja .. Obstaja tveganje, obstaja pa tudi priložnost. Ne bom sedel tukaj in vam govoril, da to počnem za zabavo. Tukaj sem zaradi dobička, za ta namen pa moram najprej iz Levskega narediti uspešno športno znamko," je še dodal Dixon.
 
adplus-dvertising