Lewandowski kot veter: Ob začetku januarja ima v ligi na svojem računu že 20 golov!

Najboljši nogometaš sveta v minulem letu Robert Lewandowski je v novi sezoni stopil še stopničko višje in je na dobri poti, da zruši zgodovinski dosežek Gerda Mullerja.

Uredništvo
9. januar 2021, 10:09

Foto: /

V taboru Bayerna je danes bolj čemeren dan, saj so aktualni evropski prvaki na sebi atipičen izgubili v Monchengladbachu, kjer so zapravili vodstvo z 2:0. Prvi zadetek je z bele točke dosegel najboljši nogometaš v letu 2020 Robert Lewandowski, ki je tako postal prvi nogometaš v petih najboljših evropskih ligah, ki je v prvenstvu dosegel neverjetnih 20 zadetkov. Poljaku je to uspelo na vsega 15 tekmah, s čimer je še vedno v 'ritmu' za rekord Bundeslige, ki ga v svojih rokah že skoraj 50 let drži Gerd Muller, ki je na 34 prvenstvenih tekmah dosegel doslej rekordnih 40 golov.

Lewandowski je v zadnjih letih postal najboljši golgeter sveta, saj je tako v letih 2019 kot 2020 dosegel največ zadetkov med vsemi. Leta 2019 je za klub in reprezentanco skupaj dosegel 54 zadetkov, lani pa se je števec ustavil pri številki 47.

V ostalih vrhunskih ligah mu je najbližje Cristiano Ronaldo s 14 goli, deset ali več zadetkov pa so dosegli le še Mohamed Salah (13), Kylian Mbappe (12) in Erling Braut Haaland (10).