Lewandowski ni v skrbeh: 'Mbappe je super, toda Barcelona vsekakor lahko premaga Real Madrid'

Zvezdnik Barcelone se zaveda, da bo kraljevi klub s prihodom francoskega napadalca postal še močnejši, toda kljub temu verjame, da bodo Katalonci konkurenčni v prihodnji sezoni.

Uredništvo
22. maj 2024

Robert Lewandowski (Foto: Getty Images)

Real Madrid je letos osvojil špansko La Ligo, igral bo tudi v finalu lige prvakov. Velikanu iz španske prestolnice je to uspelo v sezoni, pred začetkom katere mu ni veliko strokovnjakov pripisovalo vloge favorita. Domačo ligo je v prejšnji sezoni osvojila Barcelona, Real Madrid pa potem v lanskem poletju ni pretirano prepričal s potezami na nogometni tržnici.

Izkazalo se je, da Madridčani niti niso potrebovali veliko. Zadetke Karima Benzemaja sta nadomestila kar Jude Bellingham in Joselu.

Luka Modrić in Toni Kroos sta stara skoraj 40 let, toda kljub temu imata za seboj odlično sezono. Reala niso ustavile niti poškodbe Courtoisa, Alabe, Militaa in Viniciusa Juniorja. Letos se pričakuje, da bo ekipo okrepil še Francoz Kylian Mbappe.

Povezuje se jih tudi z Alphonsom Daviesom, Lenyjem Yorom in drugimi odličnimi nogometaši in zdi se, da bo zasedba trenerja Carla Ancelottija v prihodnji sezoni še močnejša kot je bila v aktualni. Vse skupaj pa seveda spremljajo tudi v vrstah Realovega največjega rivala. Barcelona je letos osvojila drugo mesto, razočarala je v prvem delu sezone.

V drugi polovici so se rezultati izboljšali in tudi katalonski velikan bo bržkone v prihodnji sezoni igral še na višjih obratih. Podobno razmišlja napadalec Robert Lewandowski, ki se že dobro zaveda, kaj Barcelono čaka v novi sezoni. Kljub temu je optimist.

"Nas je strah Real Madrida z Mbappejem? Ne. Kylian je fantastičen nogometaš in Madridčani bodo z njim še močnejši, toda krasi nas dober ekipni duh in če bomo v novi sezoni igrali kot prava ekipa, lahko premagamo tudi Real," pravi izkušeni napadalec, ki je v sezoni 2023/24 prispeval 25 golov in devet asistenc na 48 nastopih v vseh tekmovanjih.

Zanimivo bo spremljati, kakšne poteze bo Barcelona povlekla v letošnjem poletju, ko bo trener Xavi sestavljal ekipo za novo sezono.