Lewandowski si želi nov izziv, bo Bayern uslišal njegovo staro željo po odhodu v dotičen klub?

Španski časnik AS trdi, da želi sijajni poljski golgeter Robert Lewandowski prihodnje poletje zamenjati okolje. Na vrhu seznama njegovih prioritet naj bi bil Real iz Madrida.

Uredništvo
16. oktober 2021, 2:18

Bo Bayern uspel zadržati Roberta Lewandowskega? (Foto: Getty Images)

Bayern iz Munchna ima z Robertom Lewandowskim sklenjeno pogodbo do leta 2023 in upoštevajoč njegova leta – avgusta jih je dopolnil 33 – v teoriji ne bi smel imeti prevelikih skrbi v zvezi z njegovo prihodnostjo. Bayern v rokah drži škarje in platno, vendar pa se poraja vprašanje, ali bi Bavarci zares skušali na silo zaustaviti Poljakov odhod v drug klub, saj je ne nazadnje Lewandowski Bayernu dal vse in še veliko več, kar nogometaš lahko ponudi kateremu koli klubu.

Španski časnik AS trdi, da v Lewandowskemu gori vse močnejša želja po tem, da bi pred odhodom v nogometni pokoj zamenjal klub in se preizkusil v kateri od ostalih velikih evropskih lig. AS trdi, da ima Lewandowskijeva želja jasno ime, in sicer naj bi želel kariero nadaljevati pri klubu, ki ga je v preteklosti že nekajkrat skušal pripeljati v svoje vrste – Realu iz Madrida.

Lewandowski je nedavno priznal, da se je o možnosti odhoda v Madrida že nekajkrat pogovarjal s predsednikom kraljevega kluba Florentinom Perezom, ki si je Lewandowskega zamislil kot napadalca Reala iz Madrida vse od nepozabne tekme lige prvakov, v kateri je ob zmagi Dortmunda proti Realu s 4:1 Lewandowski dosegel vse štiri zadetke.

Lewandowskega naj bi selitev v Madrid zanimala tudi v primeru, če bi bila njegova plača nižja kot v Munchnu, kar je povsem verjeten scenarij, saj so v španskem velikanu večja sredstva že rezervirali za Francoza Kyliana Mbappeja.

Bayern Lewandowskega seveda ne bo želel izgubiti, vendarle pa so na Bavarskem že oblikovali strategijo v primeru njegovega odhoda, in sicer naj bi bil v tem primeru prvi kandidat za njegovo nasledstvo igralec, ki bi ubral enako pot kot Lewandowski – Erling Braut Haaland.