Liga Europa: Villarreal zmotil popolno angleško prevlado v Evropi

Španski Villarreal je po po remiju brez zadetkov napredoval v svoj prvi evropski finale v zgodovini kluba. Manchester United je navkljub porazu mirno potrdil vstopnico za Gdansk.

Uredništvo
6. maj 2021, 10:29

Pierre-Emerick Aubameyang je kar dvakrat zadel okvir vrat. (Foto: Getty Images)

Chelsea – Manchester City in Manchester United – Villarreal. To sta finalna para letošnjih evropskih klubskih tekmovanj, v katerih edini 'tujek' predstavlja španski Villarreal, ki je v London trpel in se na koncu kot edini neangleški klub prebili v evropski finale. Za t.i. rumeno podmornico je to zgodovinski dosežek, saj Villarreal še nikoli v svoji zgodovini ni zaigral na nobeni finalni tekmi – ne v Španiji, ne v Evropi!

Villarreal je imel na stadionu Emirates srečo na svoji strani, saj je napadalec topničarjev Pierre-Emerick Aubameyang kar dvakrat zatresel okvir vrat. Izpad Arsenala pomeni, da topničarji v prihodnji sezoni prvič po sezoni 1995/96 ne bodo igrali v Evropi, kar je nadvse klavrn dosežek za klub, ki je bil med 12 ustanovitelji evropske superlige.Manchester United si je vstopnico za finale zagotovil že po sijajni predstavi na Old Traffordu, obračun na Rimu pa je bil precej sproščen, omeniti pa velja komaj 19-letnega Poljaka Nicolo Zalewskega, ki je s svojim prvim zadetkom v članski karieri bodočemu klubu Joseja Mourinha priigral prestižno zmago.- Liga Europa, polfinale:

Povratni tekmi

ROMA 3:2 MANCHESTER UNITED
Džeko 57., Cristante 60., Zalewski 83.; Cavani 39,. 68.
Naprej Manchester United z 8:5.

ARSENAL 0:0 VILLARREAL
Naprej Villarreal z 2:1.
 
adplus-dvertising