Liga prvakov je Interjeva nočna mora

Inter med letoma 2012 in 2018 ni igral v ligi prvakov, po povratku pa je v treh letih v tem tekmovanju skupaj nanizal vsega štiri zmage. Samir Handanovič meni, da je Inter Realu preveč olajšal delo.

Uredništvo
26. november 2020, 8:53

Foto: uradna spletna stran kluba

Inter je po zmagoslavni sezoni 2009/10 hitro izginil s prizorišča v ligi prvakov in v tem tekmovanju že celo desetletje igra bolj ali manj le obrobno vlogo. Med letoma 2012 in 2018 se Inter v ligo prvakov sploh ni uvrstil, od sezone 2018/19, ko se je po šestih letih vrnil v to tekmovanje, pa beleži zelo skromne uspehe.

Dvakrat zapovrstjo je v skupinskem delu zasedel tretje mesto, v letošnji sezoni pa mu kaže še slabše, saj po četrtem krogu v skupini z madridskim Realom, Šahtarjem in Monchengladbachom zaseda zadnje mesto z zgolj dvema točkama.

"Situacija je težavna, vendar pa upanje umira zadnje. Vedeli smo, da je skupina zelo težka in da bomo morali svojo kakovost potrditi na igrišču. To je vedno najboljši pokazatelj,"
je povedal vratar Interja Samir Handanović.

"Real Madrid je ekipa, ki je manj vajena branjenja kot podajanja žoge. Ko hitro dosežejo zadetek, žogo hitro kroži in takrat dostikrat loviš njihove sence. Odigrali so tip tekme, ki jim je bil pisan na kožo," je po porazu proti Realu dodal Handanović.