Liga prvakov ni Suarezova stvar: V letošnji sezoni brez gola, v gosteh brez gola že 25 tekem!

Urugvajski zvezdnik Luis Suarez je sinoči podoživel frustracije, ki ga v ligi prvakov spremljajo že vrsto let. V gosteh ni zadetka dosegel že rekordnih 25 tekem zapovrstjo.

Uredništvo
18. marec 2021, 9:02

Luis Suarez je klavrno sklenil še eno evropsko sezono. (Foto: /)

Atletico iz Madrida je včeraj prepričljivo in zasluženo izpadel iz lige prvakov, prvi strelec moštva v španskem prvenstvu Luis Suarez pa je srečanje končal po manj kot uri igre in sezono v tem tekmovanju pa brez enega samega doseženega gola. Suarez se je ob odhajanju z igrišča cinično nasmihal in s tem skušal prikriti frustracije, o katerih je po tekmi na kratko spregovoril tudi trener Atletica Diego Pablo Simeone, ki je dal vedeti, da s Suarezovo predstavo ni bil zadovoljen.

"Normalno je, da je bil jezen. Vsak igralec želi igrati do konca. V napadu smo želeli preizkusiti nekaj novega, zato smo naredili to spremembo," je povedal Simeone.

Suarez je sezono v ligi prvakov torej sklenil brez enega samega zadetka, še bolj neverjetna pa je njegova črna serija v gosteh, kjer zadetka ni dosegel že, verjeli ali ne, od septembra leta 2015! To pomeni, da Suarez na kar 25 zaporednih gostovanjih v ligi prvakov ni dosegel  zadetka, s čimer je postavil nov negativni rekord tega tekmovanja.

Za igralca njegovega kova so statistike v ligi prvakov tudi upoštevajoč zadetke na domačih tekmah zelo skromne. Na zadnjih 33 nastopih v ligi prvakov je Suarez namreč dosegel vsega sedem zadetkov, s čimer je svetlobna leta oddaljen od igralcev, ki krojijo vrh v tem tekmovanju.