Lineker: Obožujem španski nogomet, a jokanje, kako PSG uničuje šport, je nadvse trapasto

Legendarni angleški napadalec Gary Lineker meni, da v Španiji zelo dvolično gledajo na razplet sage s francoskim superzvezdnikom Kylianom Mbappejem.

Uredništvo
22. maj 2022, 11:40

Gary Lineker (Foto: /)

Španski mediji so se z veliko ogorčenostjo odzvali na včerajšnji razplet sage s Kylianom Mbappejem, ki je navkljub več mesecem prepričevanj, da bo poleti prestopil v Real iz Madrida, na koncu podaljšal zvestobo Paris Saint Germainu.

Odziv medijev in celo vodstva lige je bil silovit. Mediji Mbappeja obtožujejo nečastnosti, vodstvo La Lige pa je napovedalo kar tožbo zoper PSG, ker naj bi kršil finančni fair play in s svojimi potezami rušil celoten evropski nogomet.

Gary Lineker je velik zaljubljenec v španski nogomet, kljub temu pa meni, da so šli Španci v svoji kampanji proti PSG predaleč.

"Obožujem španski nogomet, vendar pa je jokanje, ker je Mbappe ostal v PSG, šlo predaleč. Oba španska velikana sta ves čas novačila največje nogometne superzvezde in zanje plačevala enormne količine denarja. Nihče drug ni imel pravice početi kaj podobnega. Navaditi se bodo morali, da vedno ne moreš imeti vsega,"
je zapisal Lineker.