Lionel Messi: 'Ne razmišljam še o slovesu, Inter Miami bo zadnji klub v moji karieri'

Lionel Messi je zaprl vsa vrata morebitnemu povratku v svoj matični klub Newell's Old Boys.

Uredništvo
13. junij 2024

Lionel Messi (Foto: Getty Images)

Lionel Messi je v intervjuju za ESPN razkril svoje načrte in odgovoril tudi na vprašanje, ki se upoštevajoč njegovo starost postavlja samo od sebe – koliko časa bo še za marsikoga največji nogometaš vseh časov vztrajal v nogometnih arenah?

Messi pri 36 letih igra v ligi MLS za Inter Miami, že dejstvo, da se tudi po osvojenem naslovu svetovnega prvaka v Katarju ni reprezentančno upokojil, pa kaže na to, da še vedno goji visoke karierne ambicije.

Messi je v intervjuju za ESPN zatrdil, da o koncu kariere še ne razmišlja, je pa zato ovrgel vse govorice, da bi lahko pred upokojitvijo zaigral še za svoj matični klub Newell's Old Boys.

"Inter Miami bo moj zadnji klub v karieri. Nisem pa še pripravljen končati svoje kariere," je povedal Messi, ki je priznal, da je bil prehod iz evropskega nogometa v ligo MLS precej zahteven.

"Ni bilo lahko narediti tega koraka. Uživam v igranju nogometa. Uživam v treningih, na tekmah. V sebi se kar malce bojim, da se bo nekoč vse to končalo. Prav zato se trudim trenutno čim bolj uživati v tem, saj se zavedam, da mi ni ostalo prav veliko časa. Uživam v majhnih detajlih, ki jih bom nekoč po koncu kariere zagotovo pogrešal," je povedal Messi.

Messi ima z Interjem sklenjeno pogodbo do leta 2025, ta pa vsebuje tudi opcijo za avtomatično podaljšanje za eno sezono.