Lionelu Messiju je prekipelo: Na 753. tekmi v majici Barcelone prejel rdeči karton!

Lionel Messi je v zadnjih minutah superpokalnega finala zlil frustracije na Asierja Villlalibreja in prejel svoj prvi rdeči karton v majici Barcelone. Grozijo mu štiri tekme prepovedi igranja!

Uredništvo
18. januar 2021, 9:07

Foto: /

Barcelona je v finalu superpokala doživela boleč poraz proti Athleticu, čeprav je še minuto pred koncem rednega dela vodila z 2:1 in se spogledovala z lovoriko, ki bi v trenutnih razmerah in upoštevajoč vse težave, ki pestijo katalonski klub, pomenila zares veliko. Sledil je popoln preobrat Baskov, frustracije Barcelone pa je najbolje demonstriral kapetan moštva Lionel Messi, ki je tik pred koncem podaljška namerno udaril napadalca Athletica Asierja Villalibreja in si prislužil prvo izključitev v majici Barcelone. Z drugimi besedami – na svoji 753. tekmi za Barcelono je Messi prejel svoj prvi rdeči karton!"Messija lahko razumem. Ne vem, kolikokrat je bil nad njim storjen prekršek in reakcija igralca, ki je ves čas podvržen prekrškom, je normalna. Moral pa si bom še enkrat ogledati posnetek," je po tekmi povedal trener Barcelone Ronald Koeman.

Messiju v najboljšem primeru grozita dve tekmi prepovedi igranja, v najslabšem pa celo štiri. V kolikor bo obveljalo pri dveh, Barcelona nanj ne bo mogla računati na pokalni tekmi proti Cornelli in prvenstveni proti Elcheju.