Liverpool ima dražji igralski kader kot Manchester United

V Angliji so razkrili zneske, ki jih klubi velike šesterice namenjajo za plače svojih igralcev. Marsikoga je presenetil podatek, da je Liverpool v tej kategoriji prehitel Manchester United.

Uredništvo
28. april 2021, 6:18

Liverpool ima dražji igralski kader kot Manchester United. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V angleških medijih so danes pojavili zneski, ki jih klubi elitne šesterice namenjajo za plače svojih igralcev. Velikih šest, ki je sodelovalo tudi pri ustanavljanju evropske superlige, za svoje igralce namenjajo zares bajne zneske, redkokdo pa je bil presenečen, da največ za igralce nameni Manchester City, in sicer več kot 400 milijonov evrov. City ima v svojih vrstah dva od treh najdražjih igralcev v ligi (De Bruyne, Sterling), zato prvo mesto ni presenečenje, je pa marsikoga precej presenetil podatek, da je na drugem mestu Liverpool, ki za svoje igralce plačuje 373 milijonov evrov.

V preteklih letih je bil na vrhu tovrstnih lestvic praviloma vselej Manchester United, ki pa je glede na svoje neposredne rivale nekoliko optimiziral svoje poslovanje, saj za plače igralcev na letni ravni nameni 326 milijonov evrov – to je le milijon evrov več kot Chelsea in skoraj 50 milijonov evrov manj kot Liverpool.

Na petem mestu je Arsenal, ki za svoje igralce plačuje 258 milijonov evrov, še naprej pa je najbolj stiskaški Tottenham, čigar letni račun za plače igralcev znaša 'le' 208 milijonov evrov oziroma skoraj dvakrat manj kot Cityjev.

V zadnjem letu dni je bil najbolje plačan igralec v angleškem prvenstvu še naprej španski vratar David De Gea, ki pri Manchester Unitedu na teden zasluži kar 375 tisoč funtov.

 
adplus-dvertising