Liverpool je identificiral zamenjavo za Wijnalduma, ta bi stala vsaj 50 milijonov evrov

Liverpool se je resno zagrel za odličnega vezista Aston Ville in škotske reprezentance Johna McGinna, ki je oko Jurgena Kloppa ujel na obračunu na Villa Parku, na katerem je Aston Villa kar s 7:2 razbila Liverpool.

Uredništvo
23. junij 2021, 1:52

John McGinn je tarča Liverpoola. (Foto: Getty Images)

Angleški časnik Daily Mail poroča, da se je Liverpool močno ogrel nad zamislijo, da bi izpraznjeno mesto na sredini igrišča, ki je nastalo z odhodom Georginia Wijnalduma, zakrpal s škotskim reprezentantom Johnom McGinnom, v zadnjih letih enim najboljših nogometašev Aston Ville.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp naj bi McGinna že 'preverjal' pri njegovem reprezentančnem soigralcu Andyju Robertsonu, zanimanje zanj pa naj bi bilo sicer še precej staro, saj naj bi mu McGinn padel v oči že na nepozabni tekmi minule sezone na Villu Parku, na katerem je Aston Villa slavila z neverjetnih 7:2.

Prestop McGinna bi bil zahteven, kar dandanes tako rekoč velja že za vsak večji prestop med klubi znotraj Premier League. Šestindvajsetletnik je šele decembra lani z Villo podpisal novo petletno pogodbo, Daily Mail pa trdi, da klub iz Birminghama zanj pričakuje vsaj 50 milijonov evrov odškodnine.

Aston Villa ima v svojih vrstah še enega zelo zaželenega igralca, in sicer mnogi pričakujejo, da se bo po koncu evropskega prvenstva razplamtela prestopna bitka za enega najbolj vznemirljivih nogometašev angleškega prvenstva Jacka Grealisha. V kolikor bo Grealish odšel, odhod McGinna, še enega od stebrov moštva, z vidika Aston Ville odpade.