Liverpool je izločil Jan Oblak

Tekmec Jana Oblaka v osmini finala lige prvakov Adrian je zasluge za napredovanje madridskega Atletica v četrtfinale pripisal slovenskemu vratarju Janu Oblaku.

Uredništvo
23. maj 2020, 8:05

Foto: /

Atletico iz Madrida je na zadnji veliki tekmi sezone pred izbruhom pandemije v gosteh premagal Liverpool in aktualne evropske prvake izločil iz bitke za naslov evropskega prvaka, tedanji vratar Liverpoola Adrian pa je v intervjuju za DAZN izrazil prepričanje, da je ključno vlogo pri napredovanju Atletica odigral njegov stanovski kolega med vrati Madridčanov Jan Oblak.

"Prvih nekaj dni te peče vest in kar ne moreš sprejeti dejstva, da je bila to zadnja tekma. Imaš grenak priokus in resnično boli takšen poraz. Zdelo se je, da smo na povratni tekmi na dobri poti, a smo na tekmi, na kateri smo proti vratom nasprotnika usmerili 22 strelov, vseeno izgubili," je za DAZN povedal Adrian, ki na omenjeni tekmi proti Atleticu sam ni ravno blestel.

"Igralec tekme je bil nedvomno Oblak, na koncu pa je Atletico odigral svojo tekmo. Premagali so nas na obeh tekmah in napredovali so zato, ker so si to zaslužili," je še dodal Adrian, ki je na omenjeni tekmi 'nadomeščal' poškodovanega Brazilca Alissona.