Liverpool je odigral eno najslabših, če ne kar najslabšo tekmo v eri Jurgena Kloppa

Liverpool je doma izgubil proti Atalanti, veliko bolj kot poraz pa v oči bode podatek, da aktualni angleški prvaki v okvir vrat gostov iz Italije niso usmerili niti enega strela!

Uredništvo
26. november 2020, 12:34

Foto: Getty Images

Liverpool je včeraj doma izgubil proti Atalanti z 0:2, kar samo po sebi ni nič tragičnega, saj Liverpool še naprej vodi v svoji skupini lige prvakov, poleg tega pa je Jurgen Klopp včeraj sestavil enajsterico, ki je daleč od optimalne. Začeli so sicer nekateri veliki zvezdniki (Salah, Mane, Alisson …), vendar pa že pogled na obrambno vrsto kaže na to, kako močno oslabljena je bila na tej tekmi angleška zasedba – od prve minute so denimo začeli Grk Tsimikas, Joel Matip ter 19-letnika Neco in Rhys Williams.

Liverpool ni bil optimalen, a to ne spreminja dejstva, da je odigral neverjetno slabo tekmo, ki so jo v Angliji nekateri celo proglasili za najslabšo v eri Jurgena Kloppa. Liverpool je prvič pod vodstvom Kloppa doma izgubil z dvema goloma razlike, še bolj pa v oči bode podatek, da v okvir vrat Atalante ni usmeril niti enega strela.

"To ni bila dobra tekma z obeh strani. Do prvega gola si nobena ekipa ni priigrala ničesar. Naš poraz je zaslužen. Sodnik ni veliko piskal in zaradi tega je delo postalo še težje. To velja za obe ekipi. To obdobje je neverjetno naporno in vsaka ekipa preprosto potrebuje nekaj počitka," je po tekmi povedal Klopp.