Liverpool je umirajočemu Svenu-Goranu Erikssonu izpolnil največjo željo: Legendarni trener bo trener ekipe legend

Liverpool je sporočil, da bo legendarni švedski trener Sven-Goran Eriksson del trenerske zasedbe na prihajajoči humanitarni tekmi med legendami Liverpoola in Ajaxa.

Uredništvo
13. februar 2024

Liverpool (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Nogometni svet je pred tedni pretresla novica o zdravstvenem stanju nekdanjega angleškega selektorja Svena-Gorana Erikssona, ki je razkril, da je zbolel za neozdravljivo oblika raka ter da ima v najboljšem primeru pred seboj še največ leto dni življenja.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je že tedaj prevzel pobudo in predlagal, naj klub Švedu izpolni željo, ki je v času aktivne trenerje ni mogel oziroma uspel uresničiti – da vsaj za en dan postane trener kluba, za katerega stiska pesti že od malih nog.

Liverpool je 75-letnemu Erikssonu uresničil zadnjo veliko željo, saj so iz vodstva kluba danes sporočili, da bo Eriksson del trenerskega štaba na prihajajoči humanitarni tekmi legend Liverpoola in Ajaxa, ki bo odigrana 23. marca na Anfieldu.

V Liverpoolu so v zadnjem času organizirali že več tovrstnih tekem, na njih pa je sodeloval tudi nekdanji trener Olimpije in Celja Albert Riera, ki je del igralske kariere preživel v majici Liverpoola.

Udeležbo na tekmi z Ajaxom naj bi že potrdilo sedem nekdanjih igralcev Liverpoola, in sicer Sander Westerveld, Martin Škrtel, Fabio Aurelio, Gregory Vignal, Djibril Cisse, Jerzy Dudek in Ryan Babel.