Liverpool želi januarja kupiti zamenjavo za Van Dijka, tarča je že izbrana

Angleški velikan Liverpool načrtuje nov pomemben nakup, in sicer želi v januarskem prestopnem roku v svoje vrste zvabiti izredno nadarjenega branilca, za katerega bo moral plačati vsaj 30 milijonov evrov.

Uredništvo
25. oktober 2020, 10:36

Foto: uradna spletna stran kluba

V Liverpoolu so poleti za nakupe novih igralcev (Tsimikas, Thiago Alcantara, Diogo Jota) zapravili skoraj 80 milijonov evrov, kot vse kaže pa bo končni račun za nakupe presegel mejo 100 milijonov evrov.

Liverpool je zaradi poškodbe izgubil svojega stebra obrambne vrste Virgila van Dijka, ki je za letošnjo sezono bolj ali manj odpisan, kar je razlog, zakaj naj bi aktualni angleški prvaki v zimskem prestopnem roku ozirali za novim branilcem.

Francoski RMC Sport poroča, da naj bi Liverpool že izbral želenega igralca, in sicer naj bi se na radarju znašel 20-letni Turek Ozan Kabak, ki navkljub izjemno slabim rezultatom Schalkeja uživa sloves enega najbolj nadarjenih mladih centralnih branilcev v nemškem nogometu.

Schalke naj bi za Kabaka zahteval vsaj 30 milijonov evrov odškodnine, že poleti pa je zanj odbil kar nekaj ponudb. Najbolj konkreten naj bi bil italijanski Milan.

Kabak je že leta 2019 prišel v Nemčijo iz Galatasaraya, vrste Stuttgarta pa je po izpadu hitro zapustil in se za 15 milijonov evrov preselil v Schalke. Zbral je tudi že štiri nastope v majici turške reprezentance.