Ljudski vrt ostaja zaprt, Maribor sporoča: Ne moremo delati razlik med navijači

Iz tabora Maribora so sporočili, da bo stadion Ljudski vrt do nadaljnjega ostal zaprt za gledalce. V klubu trdijo, da ob trenutnih ukrepih ne morejo oziroma ne znajo najti primerne rešitve.

Uredništvo
2. julij 2020, 3:57

Foto: pigac.si

Maribor bo ta konec tedna v Ljudskem vrtu gostil Muro, teoretično pa bi klub lahko na tribune sprejel vsaj približno 250 gledalcev, kolikor bi jih upoštevajoč trenutne omejitve lahko skupaj s klubskimi osebji in ostalimi udeleženci tekme vstopilo na stadion. Maribor se je tej možnosti odrekel in pojasnil, kaj je botrovalo takšni odločitvi.

" Kateremu izmed klubov predpisane mere omogočajo izvedbo, saj ne odstopajo toliko od povprečnega obiska, pri NK Maribor pa imamo drugačno izhodišče in nam 500 oz. približno 250 dovoljenih mest, ko je tudi ob izvzetju udeležencev tekme treba odšteti vse preostale osebe iz zahtevanega protokola, ne zadostuje. Smo klub, ki se je pred izbruhom pandemije COVID-19 s povprečnim obiskom posamezne tekme slovenskega prvenstva približal številki 4000, smo klub z 2200 sezonskimi vstopnicami in zvesto navijaško skupino. Nikdar nismo in ne bomo delali razlik med našimi navijači, jih delili med seboj, preštevali ali presojali, kdo je “primernejši” za vstop. Stadion Ljudski vrt je naš vijol’čni, skupni dom. Da kdo ne more na tribune, se lahko zgodi, samo ko je stadion že razprodan za najbolj spektakularne tekme,
" so sporočili iz tabora Maribora, in dodali.

"Ukrep v zdajšnji obliki pa NK Maribor ne omogoča, da bi zagotovil ogled nedeljske tekme proti Muri kupcem sezonskih vstopnic ali članom organizirane navijaške skupine ali vsem preostalim navijačem, zato tekme ostajajo do nadaljnjega za zaprtimi vrati."


loading...