Branilec Sassuola, ki se bori z rakom, dobil zadoščenje

Logično: Acerbi ni kriv

Po štirih mesecih so Francesca Acerbija iz Sassuola le oprostili vseh obtožb. Spomnimo, na dopinškem testu je padel, potem ko je vnovič zbolel za rakom na modih.

Anže Zajič
15. april 2014, 9:44

(Foto: Getty Images)

Dolgo so potrebovali, na koncu pa so vendarle sprejeli edino logično odločitev. Italijanski olimpijski komite (CONI) je zaključil s postopkom proti Francescu Acerbiju, branilca Sassuola so oprostili vseh obtožb. Spomnimo, nogometaš je decembra lani po tekmi proti Cagliariju padel na dopinškem testu. Nemudoma je bil suspendiran, grozila mu je tudi ostra kazen. Toda kaj, ko je na testu padel, ker je še drugič v nekaj mesecih zbolel za rakom na modih! Zaradi tega je bila v njegovi krvi povečana vsebnost določenega hormona, a ne zaradi jemanja nedovoljenih sredstev, pač pa zaradi bolezni.
 
Odgovorni so nato kljub povsem logični razlagi potrebovali kar štiri mesece, da so Acerbija oprostili vseh nečednosti. "Pravici je bilo zadoščeno. Acerbi se lahko sedaj povsem posveti okrevanju in temu, da bo kar najhitreje premagal to zahrbtno bolezen," je po izreku sodbe dejal nogometašev odvetnik Mattia Grassani.