Lotito: Tekma z Juventusom za scudetto? Takoj sem za!

Predsednik Lazia Claudio Lotito si ves čas karantene na vse načine prizadeva, da sijajna sezona Rimljanov ne bi šla v nič.

Uredništvo
27. april 2020, 2:31

Foto: Getty Images

Predsednik Lazia Claudio Lotito je v času zamrznitve nogometa žugal s tožbami in grozil z različnimi ukrepi, v kolikor bi njegov klub ostal opeharjen v bitki za scudetto, za katerega se je skupaj z Juventusom in Interjem junaško boril vse do izbruha pandemije. Zadnje napovedi v zvezi z nadaljevanjem sezone so v Italiji precej bolj spodbudne, zato obstaja vse več možnosti, da bo Italija novega prvaka vendarle dobila na igrišču, Lotito pa je kljub temu pripravljen tudi na alternativni scenarij, zato je vodilnemu Juventusu sporočil, da je pripravljen odigrati tudi eno samo tekmo, če bi ta odločala o naslovu.

"Seveda bi sprejel to možnost. Jaz nikoli nisem bil problem. Nadaljevanje sezone nam le škodi, saj smo v želji, da bi igrali manj tekem, žrtvovali ligo Europa. Računali smo, da bomo igrali le eno tekmo vsak teden, ostali pa dve. Če se bo prvenstvo nadaljevalo, bomo vsi igrali po dve tekmi na teden in po tej logiki bomo mi ostali brez prednosti,"
je novo teorijo predstavil Lotito, ki je sicer s svojimi izjavami v zadnjem času stopil na žulj številnim ostalim predsednikom klubov Serie A.