Lov na športnega direktorja: Bo Manchester United plačal rekordno odškodnino za Dana Ashwortha?

Manchester United želi kot športnega direktorja ustoličiti 52-letnika, ki je v zadnjih letih poskrbel za nekaj zelo odmevnih prestopov v angleški Premier League.

Uredništvo
14. februar 2024

Dan Ashworth je doslej deloval pri West Bromu, Brightonu, Newcastlu in angleški reprezentanci. (Foto: Getty Images)

Pri Manchester Unitedu zelo intenzivno iščejo primernega kandidata, ki bo v dobi Jima Ratcliffa opravljal delo športnega direktorja. Novi delni lastnik angleškega velikana je sicer v klub že pripeljal direktorja Omarja Barredo, ki ga je speljal kar mestnemu rivalu in aktualnemu prvaku Manchester Cityju, zadnje tedne pa se United povezuje tudi z Danom Ashworthom iz Newcastla.

Dan Ashworth je med srake pripeljal Alexandra Isaka, Svena Botmana, Anthonyja Gordona, Sandra Tonalija in druge nogometaše, ki veljajo za pomembne člane ekipe trenerja Eddija Howa. Ne gre spregledati, da je Dan Ashworth v Newcastle prišel po epizodi pri Brightonu.

Prav on je pri Brightonu poskrbel za prihode Alexisa Mac Allisterja, Moisesa Caiceda, Karouja Mitome ter Marca Cucurelle. Mitoma je še vedno član kluba in je ocenjen na 50 milijonov evrov tržne vrednosti, s prodajo ostalih treh pa je Brighton zaslužil kar neverjetnih 223 milijonov evrov. Nos za dober posel je dokazal pred leti tudi pri West Bromu – leta 2012 je pripeljal Romeluja Lukakuja.

Ashworth ni edini kandidat za Manchester United, se pa v zadnjem odboju kaže kot eden od favoritov, ki naj bi bil po godu Jima Ratcliffa.