Lovorika z otroškim vrtcem: Jurgen Klopp je osvojil svojo 'najbolj posebno' trofejo na klopi Liverpoola

Liverpool je osvojil ligaški pokal, čeprav Jurgen Klopp zaradi poškodb ni mogel računati za celo enajsterico najboljših igralcev. Posebno pohvalo je namenil Japoncu Wataruju Endu.

Uredništvo
26. februar 2024

Jurgen Klopp (Foto: Getty Images)

Liverpool je včeraj v finalu ligaškega pokala premagal Chelsea in ob tem je marsikdo pomislil na to, da je bila to morebiti zadnja lovorika, ki jo je legendarni nemški trener Jurgen Klopp osvojil na klopi tega kluba.

Liverpool ostaja resen tekmec v bitki za naslov angleškega prvaka in prvi favorit za zmago v ligi Europa, kljub temu pa je povsem možen scenarij, da je Klopp včeraj še zadnjič v zrak dvigoval lovoriko kot trener Liverpoola.

Čeprav je 'le' ligaški pokal, je Klopp po tekmi zatrdil, da je to zaradi posebnih okoliščin zanj celo najbolj posebna lovorika v Liverpoolu.

"V mojih več kot dvajsetih letih trenerske kariere je to najbolj posebna lovorika, kar sem jih kdaj osvojil," je povedal Klopp, ki zaradi poškodb ni mogel računati na Alissona Beckerja, Mohameda Salaha, Darwina Nuneza, Trenta Alexandra-Arnolda, Joela Matipa, Dioga Joto, Thiaga Alcantare, Curtisa Jonesa in Dominika Szoboszlaija.

"Dejali so mi, da se lovorik ne osvaja z otroci. Pogosto me sprašujejo, na kaj sem najbolj ponosen, a danes sem zares absolutno ponosen na vse," je še dodal Klopp.

Klopp je srečanje začel z manj uveljavljenimi igralci kot sta vratar Caoimhin Kelleher ali bočni branilec Conor Bradley, v nadaljevanju 120-minutne tekme pa so pot to zmage tlakovali tudi mladeniči Jayden Danns (18 let), James McConnell (19), Bobby Clark (19) in nekoliko izkušenejši Ryan Gravenberch, Jarell Quansah in Harvey Elliott.

Klopp je po zmagi posebej izpostavil predstavo Japonca Wataruja Enda.

"Wataru Endo, o moj bog … Kakšen igralec!," je dejal Klopp, in se pri tem bržčas obregnil predvsem ob fantastične obrambe statistike 31-letnega Japonca, ki je dobil kar 12 dvobojev in uspel ukrasti 12 žog.