Prve kadrovske spremembe pri Olimpiji

Lovrečič in Salkić odhajata

Iz vodstva ljubljanske Olimpije so danes sporočili, da klub ne bo podaljšal pogodb z vezistom Anejem Lovrečičem in branilcem Erikom Salkićem. Srb Đorde Ivelja podaljšal sodelovanje za eno leto.

Klemen Kos
23. maj 2013, 10:09

Foto: SPS

V taboru ljubljanske Olimpije so že pred poslovilno tekmo letošnje sezone proti Triglavu sprejeli prve pomembnejše kadrovske odločitve. Ljubljanski klub je namreč sporočil, da moštvo zapuščata dva igralca, ki sta v zadnjih letih v majici Olimpije igrala precej vidno vlogo. Erik Salkić in Anej Lovrečič, ki sta skupaj v zeleno-beli majici zbrala skoraj 200 prvoligaških nastopov, namreč ne bosta podaljšala pogodbe, s čimer imata oba proste roke pri iskanju novega kluba.

Salkić, ki je po povratku Olimpije v prvoligaško druščino celo igralec Olimpije z največ nastopi v prvoligaški konkurenci, je v letošnji sezoni v majici ljubljanskega kluba odigral 20 prvenstvenih tekem, njegovo slovo pa zagotovo še povečalo potrebo Ljubljančanov po okrepitvah na bočnih položajih, na katerih trener Andrej Razdrh trenutno lahko računa le na Bobana Jovića, Matica Finka in neizkušenega Denisa Lidjana.

Klub zapušča tudi Anej Lovrečič, ki je v letošnji sezoni nastopil na 26 tekmah in dosegel pet zadetkov, tudi Primorec pa se tako kot Salkić že jeseni ni uspel dogovoriti z vodstvom kluba glede podaljšanja pogodbe in bo po vsej verjetnosti svojo kariero nadaljeval v tujini.

V Ljubljani pa zato zagotovo vsaj še leto dni ostaja 28-letni srbski vezist Đorđe Ivelja, ki je z vodstvom Olimpije podaljšal pogodbo do 31. maja leta 2014.