Luis Enrique: Nogomet brez gledalcev še bolj klavrn kot ples s sestro

Španski selektor Luis Enrique niti najmanj ni navdušen nad podobo nogometa, ki se obeta skozi daljši čas. Prepričan je, da nogomet bre gledalcev ne more biti enak.

Uredništvo
21. maj 2020, 2:23

Foto: /

Španski selektor Luis Enrique se zaveda trenutne nogometne realnosti, v kateri žal navijači in nogometaši ne morejo dihati v eno. Stadionu bodo prazni še dalj časa, zaradi odsotnosti gledalcev pa po njegovem mnenju nogomet ne more biti enak.

"Igranje brez gledalcev je še bolj klavrno kot ples s sestro. Ogledal sem si nekaj tekem v Nemčiji in občutek je bil grozen. Vse lahko slišiš – tudi vse žaljivke – in ostaneš brez intime. Vendar pa se moramo zavedati, da je to posel, ki prinaša veliko denarja. Čeprav smo še daleč od igranja tekem z navijači, si lahko predstavljam, da nogomet tudi v takšni obliki ljudem pomaga prebroditi karanteno. Dejstvo pa je, da je nogomet v takšnih razmerah čuden,"
je za Colgados del Aro povedal Luis Enrique.

Luis Enrique se je dotaknil tudi apelov nogometašev, ki zaradi strahu pred pandemijo ne želijo preveč hiteti z igranjem nogometa. Mnenja z njimi ne deli.

"Če bi bil še vedno igralec, bi si zagotovo želel čim prej spet igrati. Ničesar se ne bi bal. Na osebni ravni nisem zaskrbljen zaradi virusa, zavedam pa se, da je zelo nevaren za starejše ljudi in da vpliva tudi na ljudi, ki imajo strah pred okužbo,"
je še dodal Luis Enrique.