Luis Suarez se oddaljuje od Juventusa

Urugvajski zvezdnik Luis Suarez je zaradi administrativnega razloga dokončno odpisal morebiten prestop v vrste italijanskega Juventusa. Barcelona je za njegovo slovo celo pripravljena plačati.

Uredništvo
16. september 2020, 8:09

Foto: /

Urugvajski zvezdnik Luis Suarez se je pri 33 letih znašel na pomembni prelomnici. Njegov klub nanj ne računa več, tik pred pričetkom nove sezone pa je njegova usoda zelo negotova in odvisna od številnih dejavnikov.  Suarez se je v zadnjih tednih močno spogledoval s selitvijo v italijanski Juventus, ta možnost pa je včeraj dokončno splavala po vodi, saj bi po poročanju katalonskega RAC1 Suarez lahko italijanski potni list pridobil šele 6. oktobra, s čimer ne bi imel pravice igranja v skupinskem delu lige prvakov.

Selitev v Juventus je tako padla v vodo, s tem pa je iz igre za njegov podpis izpadel tudi klub, ki je bil z vidika Barcelone predstavljal najbolj elegantno rešitev – Juventus bi si Suarezovo astronomsko plačo privoščil lažje kot ostali zainteresirani klubi v Evropi, tudi selitev v drugo prvenstvo pa bi bila za vidika Barcelone veliko boljša opcija kot morebiten ostanek v Španiji, kjer Suareza v svoje vrste vabi madridski Atletico.

Ronald Koeman je Suarezu že sporočil, da nanj ne računa več in da se mu v najslabšem primeru obeta, da v zadnji sezoni svoje pogodbe za Barcelono ne bo igral več, istočasno pa se Suarez ni pripravljen odpovedati niti evru zaslužka, ki mu po pogodbi pripada do konca letošnje sezone.

Španski mediji poročajo, da je Barcelona Suarezu odhod pripravljena olajšati celo v tej meri, da bi sama plačala razliko med plačo, ki bi jo prejemal v novem klubu in plačo, ki jo trenutno prejema v Barceloni. Barcelona želi pri tem všteti tudi premijo, ki bi jo Suarez prejel za podpis pogodbe z novim klubom, to pa je zgolj eno od pogajalskih nesoglasij  zaradi katerih slovo sijajnega Urugvajca ne bo lahka naloga.