Luka Elsner se bo za isto službo boril z Davidejem Ancelottijem, ki se je pripravljen ločiti od svojega slavnega očeta

Slovenski trener Luka Elsner in sin Carla Ancelottija sta kandidata za isto službo.

Uredništvo
20. maj 2024

Davide Ancelotti (Foto: Getty Images)

Slovenski trener Luka Elsner je še naprej akter vse bolj vročih govoric, ki ga povezujejo s službo pri francoskem prvoligašu Reimsu, katerega je v zadnjih dveh sezonah uspešno vodil belgijski trenerski samouk Will Still.

Elsner je eden od kandidatov za trenutno prosto delovno mesto, francoski Foot Mercato pa poroča, da naj bi vodstvo tega kluba, ki je v zlatih časih svoje zgodovine dvakrat igral v finalu pokala evropskih prvakov, razmišljalo še o več drugih kandidatih.

Na seznamu naj bi bil trener švicarskega prvaka Young Boys Joel Magnin, portugalski strateg Joao Sacramento, ki je kot asistent deloval pri velikih evropskih klubih kot so Lille, Tottenham, Roma in PSG, bosanski strateg Miron Muslić, ki vodi belgijski Cercle Brugge, danes pa je v francoske medije prodrlo še eno zelo zanimivo ime – Davide Ancelotti, sin legendarnega Carla Ancelotti.

Sin trenerja Reala iz Madrida svojega očeta spremlja od leta 2016 naprej in se je trenerski veščin pri njem učil pri delu v klubih kot so Bayern, Napoli, Everton in Real Madrid.

Mlajši Ancelotti je star 34 let, v zadnjem času pa je že javno izrazil željo po začetku samostojne trenerske kariere.