Luka Uskoković zapušča Maribor in se odpravlja na drug konec Evrope

Črnogorski branilec Luka Uskoković je zapustil Maribor, s katerim je bil povezan večino svoje dosedanje kariere.

Uredništvo
5. julij 2024

Luka Uskoković (Foto: pigac.si)

Osrčje obrambne vrste bo v Mariboru v novi sezoni precej osveženo. Klub sta namreč že predčasno po izteku pogodb zapustila Nemanja Mitrović in Aleks Pihlar, ki je v minuli sezoni nekajkrat igral na tem položaju, poslovil pa se je tudi Črnogorec Luka Uskoković, ki je v minuli sezoni v slovenskem državnem prvenstvu zbral sedem nastopov.

Uskoković bo kariero nadaljeval v Latviji, kjer je postal član FK Liepaja.

"Žal mi je, da odhajam, a takšno je življenje nogometaša. Nadaljujemo vsak po svoji poti, moram pa izpostaviti, da je za menoj čudovito obdobje. Tukaj sem pridobil veliko prijateljev, ki jih bom ohranil do konca življenja."

"Maribor je moj drugi dom, tako bo ostalo za zmeraj. Klubu želim veliko uspeha, da se naslov prvaka vrne, kamor sodi in da bo uspešen v evropskem tekmovanju. Žal se je vse odvrtelo tako hitro, da se nisem utegnil posloviti od soigralcev in vseh v klubu.

"Izkoristil bom priložnost in prišel na obisk, ko mi bodo obveznosti dovoljevale. Ostal bom navijač Maribora in spremljal vsa dogajanja z razdalje, sam pa začenjam nov izziv v Latviji," je povedal Uskoković.

Uskoković je za člansko ekipo Maribora skupaj zbral 75 nastopov.