Luka Zahović na izhodnih vratih Maribora

Napadalec Maribora Luka Zahović je vsak dan bližje odhodu. Novi trener Mauro Camoranesi trenutno nanj ne računa, v igro zanj pa se je vpletel klub iz lige, v kateri se je preizkusilo že ogromno slovenskih nogometašev.

Uredništvo
25. september 2020, 8:34

Foto: pigac.si

Maribor ima v svojih vrstah kar dva nogometaša, ki trenutno ne igrata in le čakata na primerno ponudbo za odhod v tujino. Kenan Pirić in Luka Zahović sta bila še v minuli sezoni vidna člana mariborske zasedbe, kot vse kaže pa bi prvi klub lahko zapustil Zahović, na katerega novi trener moštva Mauro Camoranesi ne računa in ga zato tudi ne vključuje v kadre za prvenstvene tekme.

Na Poljskem več medijev poroča, da se je za 24-letnega sina nekdanjega športnega direktorja vijoličastih resno ogrel prvoligaš Pogon iz Szczecina, ki tradicionalno ne sodi med večje oziroma uspešnejše poljske klube.

Poljski mediji poročajo, da je trener moštva Kosta Runjaić nezadovoljen s trenutnim izborom napadalcev in da si želi okrepitev, kot kaže pa je trenutno resen kandidat za prihod v  klub prav Zahović, ki je v majici Maribora skupaj zbral kar 196 nastopov in dosegel 81 zadetkov.

Zahović je bil dvakrat okronan za najboljšega strelca državnega prvenstva, v minuli sezoni pa je zapadel v slabo formo, saj je sezono sklenil z zanj skromnimi desetimi zadetki v državnem prvenstvu.

Zahoviću se pogodba z Mariborom izteče leta 2021, Pogon pa še zdaleč ne slovi kot klub, ki bi za nakupe novih igralcev plačeval visoke odškodnine. Doslej je še največ za nakup novega igralca namenil prejšnje poletje, ko je za švedskega nogometaša poljskega porekla Pawla Cibickega odštel 450 tisoč evrov.