Lukaku se kesa za intervju, za katerega bo plačal moralno in denarno ceno: Navijači Chelseaja, oprostite mi

Romelu Lukaku bo kaznovan zaradi intervjuja v italijanskih medijev, Chelsea pa je objavil video intervju z Belgijcem, na katerem se je ta pokesal za vihar, ki ga je povzročil s svojimi besedami.

Uredništvo
5. januar 2022, 8:53

Romelu Lukaku (Foto: /)

Romelu Lukaku bo kot kaže še dolgo čutil posledice intervjuja, ki so ga na italijanskem Skyu predvajali tik pred novim letom. Nekdanji zvezdnik Interja je javno obžaloval odhod iz Milana, izrazil nezadovoljstvo nad svojim statusom v Chelseaju, posredno kritiziral trenerja Thomasa Tuchla, navijače Chelseaja pa je razburil tudi z izjavo, da si je ob odhajanju iz Milana predstavljal, da bo kariero nadaljeval pri Realu, Barceloni ali Bayernu.

Lukaku je zaradi intervjuja izpadel iz moštva za tekmo proti Liverpoolu, po pogovoru s Tuchlom pa je tudi sam stopil pred kamere in za klubsko televizijo Chelseaja ponudil opravičilo navijačem.

"Navijačem Chelseaja se opravičujem za razburjenje, ki sem ga povzročil. Vi dobro veste, kakšen je moj odnos do kluba od najstniških let naprej. Povsem razumem, da sem vas razburil."


"Zdaj bom moral povrniti vaše zaupanje. Potrudil se bom po najboljših močeh, vsak dan na treningu demonstriral prizadevnost in se na tekmah trudil, da bomo čim večkrat zmagali."


Lukaku je v nadaljevanju intervjuja skušal poudariti, koliko mu pomeni Chelsea.

"Chelsea je bil vedno moj klub. Ko sem bil star 10 ali 11 let, sem ves čas govoril, da želim igrati za Chelsea. Obstajajo video posnetki, ki kažejo, da sem vedno želel igrati za Chelsea, že ko sem kot šolar obiskal Stamford Bridge."


"Prišel sem pri 18 letih in stvari se niso izšle po željah. Zdaj sem tukaj pri 28 letih in verjamem, da sem v obdobju vrhunca svoje kariere. Tega ne smem zamočiti."


"Zadnjih desetih let sem trdo delal za to priložnost. Resnično sem vesel, ker sem tukaj. Moral bom pokazati svojo zvestobo navijačem in poskrbeti, da bo Chelsea zmagoval in da bomo po koncu sezone dvignili veliko lovorik," je povedal Lukaku.