Lukas Hempt kaže velik potencial: "Še velikokrat želim podoživeti te občutke"

Komaj 18-letni Lukas Hempt je dobro izkoristil zaupanje trenerja Domžal Dušana Kosića.

Uredništvo
29. februar 2024

Lukas Hempt (Foto: Uradni facebook profil kluba)

V Domžalah so bili v preteklosti velikokrat uspešni pri novačenju mladih moči, naslednji zadetek v polno pa je bil mladi centralni branilec Lukas Hempt, ki se je pred začetkom sezone iz mladinske ekipe Aluminija preselil v Domžale.

Hempt je svojo pot v Domžalah začel v NextGen ligi, trener Dušan Kosić pa je v njem hitro videl potencial za več in ga na obračunu proti Olimpiji prvič preizkusil na tekmi članske ekipe. Mladenič je priložnost dobro izkoristil, zdaj pa je za njim že 12 prvoligaških nastopov, med katerimi je bil najbolj izstopajoč zadnji proti Celju, na katerem je dosegel zadetek in bil kasneje imenovan v najboljšo enajsterico kroga.

"''Ko sem zatresel mrežo nasprotnika, so bili občutki fantastični. Še toliko bolj, ker nisem pričakoval, da bom zadel proti vodilni ekipi prvenstva. V tistem trenutku, ko sem žogo potisnil v mrežo, niti nisem vedel ali naj se veselim z ekipo ali naj najprej stečem k navijačem, ki so se tokrat zbrali v lepem številu. Super občutki, ki si jih želim še velikokrat podoživeti," je za klubsko spletno stran povedal Hempt.

''Končno smo prekinili negativen niz rezultatov in na igrišču smo res prikazali odlično igro. Prav vsi smo se borili za isti cilj in to je premagati Celje, ki je v tej sezoni trd oreh prav za vsak klub v Sloveniji. Uspelo nam je izključno zato, ker smo na igrišču delali en za drugega in se borili do zadnjega atoma moči."