Madžarski selektor po čudežu v Angliji: Zaslužil sem si minuto tišine po smrti in to je velika stvar

Madžarski selektor Marco Rossi je ubral precej nenavaden način, s katerim je ponazoril težo madžarske zmage v gosteh proti Angliji s 4:0.

Uredništvo
15. junij 2022, 12:17

Marco Rossi (Foto: /)

Madžarska nogometna zveza je imela pri izboru selektorja veliko sreče ali pa pameti, kakor seveda hočete. Leta 2018 je vodenje nekoč slavne reprezentance prevzel Italijan Marco Rossi, v štirih letih dela pa so rezultati več kot impresivni.

Leta 2020 se je z Madžarsko uvrstil na evropsko prvenstvo, v letošnji sezoni Madžarska igra v najvišji diviziji lige narodov, včeraj pa je njegovi ekipi na stadionu Molineux v Wolverhamptonu uspel dosežek, ki celo presega zmage Ferenca Puskasa, Zsoltana Csiborja, Sandorja Kocsisa in ostalih članov t.i. 'zlatih Madžarov'.

Madžarska je Angleže v gosteh povozila kar s 4:0 in Angležem zadala najhujši poraz doma po kar  94 letih.

"Če v nogometu obstajajo čudeži, jih bo verjetno težko ponoviti. Veseli smo, vendar pa moramo ostati trdno na tleh," je povedal 57-letni Rossi, ki meni, da si je z včerajšnjo zmago v Angliji 'kupil' minuto tišine na madžarskih stadionih po njegovi smrti.

"Ko sem prevzel to službo, sem madžarskemu predsedniku in predsedniku vlade dejal, da bi pred odhodom rad pustil svoj pečat. Mislim, da je ta pečat zdaj že viden. Ko bom umrl, bo na madžarskih stadionih meni v čast zagotovo potekala minuta tišine. To je zame osebno velik dosežek," je povedal Rossi.