Maestro Ibričić rešuje prvoligaški obstoj Domžal

Domžale so po trdem boju doma strel odpor Taborja iz Sežane, osrednjo vlogo pa je znova zavzel veteran Senijad Ibričić, ki je v 95. minuti Domžalam morebiti priigral celo odločilne točke v bitki za obstanek.

Uredništvo
3. julij 2020, 10:08

Domžale
2 : 1

Sod.: Nejc Kajtazović

Tabor Sežana
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
2 : 1
 
Domžale: Ajdin Mulalić, Sven Karić, Branko Ilić, Andraž Žinič, Ivan Makovec (od 65. Matic Fink), Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Tamar Svetlin (od 64. Do-hyun Kim), Predrag Sikimić (od 86. Damjan Vuklišević), Arnel Jakupović (od 87. Janez Pišek), Slobodan Vuk (od 21. Matej Podlogar).Tabor Sežana: David Šugić, Klemen Nemanič, Antonio Azinović, Erik Salkič, Guy Serge, Mario Babić (od 90. Marko Vukelič), Marko Krivičić, Leon Sever, Dominik Mihaljević, Kevin Doukoure Grobry, Stefan Stevanović.

Foto: nkdomzale.si

Domžalčani po menjavi trenerja nekako le rešujejo svoj obstoj v prvi ligi. Danes so storili pomemben korak k temu res minimalnemu cilju. Po prvem polčasu, v katerem ni bilo golov, so se ključne stvari dogajale v drugem. Najprej pa so Domžalčani streljali s praznimi naboji, gostje iz Sežane pa so zagrozili le dvakrat, a brez resneješe nevarnosti za domači gol.

V drugem polčasu, po dobri uri igre, pa vendarle gol. Po podaji Finka je sedmi gol sezone dosegel Arnel Jakupović. Napadalec iz BiH je zadel z glavo, nekaj minut pozneje pa spet poizkušal. Zapretili so tudi gostje in se tri minute pred iztekom rednega dela veselili izenačujočega gola Ndzengueja. A to ni bilo dovolj. Veteran Senijad Ibričić, ki počasi postaja tudi že kadrovnik in posrednik, je zadel s prostega strela in zagotovil pomembno zmago.