Makedonija bo jokala: Goran Pandev bo v reprezentančni majici odigral le še eno tekmo

Goran Pandev, brez kanćka dvoma največji nogometaš v zgodovini reprezentance Severne Makedonije, se bo po tekmi proti Nizozemski poslovil od reprezentančnega dresa.

Uredništvo
20. junij 2021, 7:24

Goran Pandev je v majici reprezentance Severne Makedonije zbral 121 nastopov. (Foto: /)

Redkokje kakšen nogometaš v svoji državi uživa tako neomajen ugled kot ga v Severni Makedoniji napadalec Goran Pandev, čigar ime bodo v tej državi po koncu kariere izrekali s posebnim spoštovanjem. Pandev je majici reprezentance Makedonije debitiral kot 17-letnik leta 2001, do danes pa je v njej zbral kar 121 nastopov in je z 38 zadetki njen najboljši strelec vseh časov.

Pandev je dosegel zadetek, ki je Severno Makedonijo odpeljal na evropsko prvenstvo, nato je na tekmi proti Avstriji dosegel prvi makedonski zadetek na evropskih prvenstvih, zadnja tekma evropskega prvenstva proti Nizozemski pa bo obenem tudi njegova zadnja v majici Severne Makedonije.

"Mislim, da je prišel primeren čas za slovo od reprezentance,"je naznanil napadalec Genoe, ki se je pred leti že poslovil od reprezentančnega dresa, a se je nato na pobudo selektorja Igorja Angelovskega odločil vrniti.