Nikola Maksimović je okrepil Napoli

Maksimović najdražji Srb vseh časov

Branilec Nikola Maksimović je za 27 milijonov evrov iz Torina prestopil v Napoli in tako postal najdražji srbski nogometaš vseh časov. Podpisal je petletno pogodbo.

Uredništvo
31. avgust 2016, 11:34

Foto: Getty Images

Branilec Nikola Maksimović je tik pred iztekom roka za registracijo novih igralcev sklenil prestop, ki bo šel v zgodovino srbskega nogometa. Štiirindvajseletnik iz Prištine je za kar 27 milijonov evrov iz Torina prestopil v Napoli in tako postal najdražji srbski nogometaš vseh časov; doslej so si rekord delili kar trije igralci in sicer Nemanja Matić, Savo Milošević in Lazar Marković, ki so v različnih obdobjih klube zamenjali za 25  milijonov evrov.

Maksimović je z Napolijem podpisal petletno pogodbo, za nameček pa je Napoli v Torino na enoletno posojo z možnostjo odkupa pogodbe poslal še izkušenega vezista Mirka Valdifiorija.

Maksimović ima za seboj zanimivo življenjsko zgodbo, saj je zrasel v manjših srbskih klubih kot sta Kosmos iz Bajine Bašte in Sloga, uveljavil pa se je pri Slobodi iz Užic, od koder se je leta 2012 za 300 tisoč evrov preselil v Crveno zvezdo. Po izteku prve sezone je zaradi dolgov polovico njegove pogodbe odkupil ciprski Apollon,  za katerega pa Maksimović nikoli ni zaigral, saj se je že leta 2013 preselil na posojo v Torino, ki ga je leto dni kasneje za 2.5 milijona evrov dokončno odkupil. V majici granate je zbral 76 nastopov, v majici srbske reprezentance pa je doslej odigral vsega 12 tekem.

loading...