Mami Harryja Maguireja je prekipelo: Žaljenje mojega sina je šlo čez vse meje, tega ne privoščim nikomur

Mama angleškega branilca Harryja Maguireja je napisala odprto pismo, v katerem je naslovila angleško javnost in medije.

Uredništvo
14. september 2023

Harry Maguire (Foto: /)

V Angliji bi težko našli nogometaša, ki je v zadnjih letih požrl več žaljivk in bil deležen večjega posmehovanja kot branilec Manchester Uniteda Harry Maguire, pri katerem se zdi, da ima vsaka napaka dvakrat večjo težo. 

V zadnjem tednu dni je bil Maguire znova deležen posmehovanja, ker je nekaj minut po vstopu v igro na prijateljski tekmi proti Škotski zabil avtogol, žaljenje navijačev pa je močno prizadelo tudi njegovo mamo Zoe, ki je na Instagramu napisala odprto pismo, v katerem je potrkala na vest vseh tistih, ki neusmiljeno tolčejo po njenem sinu.

"Kot mama sem ogorčena nad tem, koliko negativnih in žaljivih komentarjev moj sin prejema od navijačev, strokovnih komentatorjev in medijev. To je sramotno in povsem nesprejemljivo do kogarkoli, kaj šele do nekoga, ki gara za svoj klub in državo."

"Bila sem na tribuni, kot vselej. Ne morem verjeti, kaj je nastalo iz ničesar. Razumem, da so v nogometu vzponi in padci, a to kar doživlja Harry, sega čez nogomet."

"Ni lahko gledati, kaj vse preživlja. Zelo slabo bi se počutila, če bi kaj takšnega doživel kateri koli drug starš, sploh katerega od mlajših nogometašev, ki se dandanes prebijajo na sceno."

"Harry ima veliko srce in ponosna sem, ker je dovolj močan, da se zna spopadati s stvarmi, s katerimi se kdo drug ne bi znal. Takšnega žaljenja ne bi želela nikomur," je zapisala Zoe Maguire.