Mamić iz begunstva: Luka Modrić in Dejan Lovren sta soudeleženca, naj tudi onadva vrneta denar

Nekdanji izvršni podpredsednik Dinama Zdravko Mamić je v Mostarju sklical tiskovno konferenco, na kateri je Luko Modrića in Dejana Lovrena obtožil sodelovanja pri utaji davkov.

Uredništvo
16. marec 2021, 3:02

Foto: /

Dan po tem, ko je vrhovno sodišče na Hrvaškem potrdilo kazen za brata Mamić, je v Mostarju, kjer se skriva pred hrvaškimi oblastmi, Zdravko Mamić sklical tiskovno konferenco, ki jo je pompozno najavil že včeraj – v povabilu je zapisal, da novinarji ne bodo obžalovali prihoda, ker da bo govoril 'brez zadržkov' in da bo razkril vse blato, ki naj bi nakopičilo okoli sodnega procesa.

Mamić je v skladu s pričakovanji zavrnil obtožbe, da sta z bratom utajile davke in se zlorabljala moč in vpliv v Dinamu za lastne ekonomske interese, obtožena pa sta bila tudi dajanja podkupnin in številnih ostalih nečednosti. Najbolj sporna je bila razvpita razdelitev denarja od prestopov Luke Modrića in Dejana Lovrena v tuje klube, Mamić pa je danes napadel oba zvezdnika hrvaške reprezentance in dejal, da bi tudi onadva morala biti obsojena utaje davkov.

"Moj brat in jaz nisva bila obsojena niti za eno kuno davkov. Luka Modrić in Dejan Lovren sta na svoje račune prejela zneske, ki jih zdaj obešajo na pleča meni. Luka Modrić ima še danes na svojem računu milijone evrov, ki jih je razdelil z menoj kot z zasebnim investitorjem. "

"Jaz sem ga vzel k sebi kot begunca. Sestala sva se in podpisala dogovor o razdelitvi zaslužka. On je dvignil denar in ga del dal meni. Nikoli v zgodovini noben igralec Dinama ni plačal ene kune davka, vse je vedno plačeval Dinamo. Če morata denar vrniti brata Mamić, ga morata tudi Modrić in Lovren,"
je povedal Mamić.

"Onadva sta soudeleženca, denar je pri njima. Ko sta prišla na sodišče, sta dejala, da sta le podpisala anekse. Ali smo bili skupaj v tem ali pa ni bilo nikogar. Je za razumevanje tega potrebna kakšna posebna znanost?" je še dodal Mamić.
 
adplus-dvertising